sâmbătă, 16 martie 2013

Piatra Craiului(Refugiul Spirla -Umerii P.C.),29.07.2012.


 Pe valea Spirla spre refugiu cu Mita dupa noi,e o  mare plimbareata ...







 Cu Viorica  m-am regasit pe FB.dupa zeci de ani ,din copilarie nu mai stiam una de alta,desi traiam in acelasi oras nu departe una de cealalta.
Acum e prima iesire impreuna in Piatra Craiului.Eu urcasem in creasta in 2000 pentru prima data,si inca o tura cu urcare de la Botorog-Curmatura -coborare pe Valea Crapaturii cu Delia,Luci,Roxi.Acum vom pleca de la Plaiul Foii  pe Valea Spirla ,ajungem la refugiu unde facem un scurt popas apoi urmam traseul marcat spre Umerii Pietrei Craiului.Nu ajungem la Umeri deoarece incepe sa tune deasupra noastra asa ca vom cobori rapid inapoi la refugiul Spirla.

Am ajuns in poienita la refugiu,langa care la o masa de lemn am mancat si am facut poze .De aici se vede abruptul Pietrei Craiului in toata splendoarea lui. 


Umerii Pietrei Craiului










                                             
De la refugiu urcam cu intentia de a ajunge la Zaplaz pe traseul spre La Lanturi,insa sotul Vioricai s-a indepartat de noi si a gresit traseul la bifurcatie ,a luat-o spre Umeri,noi am mai zabovit ,deoarece a aparut o veverita iar Mita a sarit din rucsac si a tulit-o dupa ea, dupa care nu mai vroia sa se porneasca la drum ...deci recuperam Mita si pornim si noi spre Umeri.  





                             Hai Mito urca in rucsac ca aici te lasam !








 Aici am gasit de toate: limba de zapada in august,grohotis nesuferit pentru sandalele mele si o portiune de coborat si urcat destul de urata....noroc ca am gasit un bat sa ma sprijin ,chiar mi-a fost de mare ajutor.Trebuie neaparat sa-mi cumpar bete de traking.































































2 comentarii:

Pe Lempes,18.03.2024

 Azi am urcat pe Lempes sa caut urzici.A venit si Viorica mai in urma mea,ne-am intalnit la releu.Am cules urzici apoi am coborat in viteza ...