marți, 26 martie 2013

Fundata,jud.Brasov (Coltii lui Pitigoi),oct. 2012. (I)

 Am lasat masina sus in varful dealului si am plecat pe coclauri prin satul Fundata ,nu stiam precis ce traseu sa urmam, mai bine zis ce drumeag de tara sau poteca prin gradinile oamenilor,am zis ca ne orientam la fata locului.Nu mai batusem la picior satul asta ,doar ce cunosteam din Google Earth.Fusesem pe dealurile din Moieciu de Sus spre Coltii lui Pitigoi asa ca in timp ce coboram dealul am zis ,hai sa cautam Coltii lui Pitigoi .Zis si facut !
 Am starnit pana si curiozitatea vacutelor ,se uitau la noi ca la niste extraterestrii...:)))

 Lasam vacutele sa se,, minuneze'' si coboram printre brazi,sarim garduri si ne afundam in vale intr-o mlastina ,cautand o spartura in gard sa trecem dincolo ca de sarit nici vorba atat era de des si inalt....pana la urma reusim sa trecem si ajungem intr-o gradina ,bine macar ca era a unei gospodarii parasite si ajungem la drumul principal...


 Asta era casa parasita,noi vom ajunge pe partea cealalta ,undeva sus in stanga in varful dealului spre Coltii lui Pitigoi.Traversam drumul de tara,urcam un pic si gasim niste stanci pe care ne cocotam  si facem poze .Avem o frumoasa panorama a satului de aici.
 Venim din dealul din poza de mai sus si vom continua pe drumul din poza de mai jos....
 Urcam pe Padina Ursului,pe drumul ce duce pe culmea dealului spre Moieciu de Sus.
 Aici am avut probleme cu o haita de caini ...

 Ulita era cam stramta pentru toti, avea un singur sens de mers ,de sus venea o ciurda si am eliberat drumul.Deabia ce am sarit gardul si inaintam spre varf ,am fost atacate de niste dulai de la oi,starniti de catelul Oanei.


 Ajunse aici am luat pauza .E un loc minunat in varful dealului cu vedere spre satul Fundata si spre Moieciu de Sus.
 Vedere spre Moieciu de Sus.
 De aici vrem sa ajungem la Coltii lui Pitigoi ,stiam directia dar trebuia sa mai gasim si drumul...si cum nu l-am gasit, am parcurs palcul de copaci, defapt o mica padurice foarte incalcita si am iesit pe partea cealalta unde am ajuns langa doua gospodarii... Sarim alte garduri,si coboram un pic spre dreapta spre Moieciu de Sus..

 Inaintam pe curba de nivel pana la un loc mai inalt pe niste stanci,un loc foarte frumos la inaltime de unde admiram frumoasele privelisti spre vaile si dealurile din Moieciu de Sus pana in Bucegi.


 Titi deja devine stapan si isi apara teritoriul de intrusi :))))


 Un pic mai sus se vad Coltii lui Pitigoi ,tinta noastra de atins.
 Traversam poiana si deja suntem deasupre Coltilor lui Pitigoi.Sedinta foto si apoi intoarcerea pe alt traseu la masina .Va urma in Fundata ,2012.(II).
 Un loc superb cu imagini deosebite si un amanunt pe care nu-l voi uita niciodata.M-am impiedicat pe Coltii lui Pitigoi ,am cazut ,mi-am julit genunchii ,era cat pe ce sa cad in gol....mi- a stat inima in loc pret de cateva secunde ...:( Asta inseamna lipsa de concentrare pentru un moment .


 Oana cu Titi.
  1. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu