luni, 25 martie 2013

Magura,jud.Brasov,oct. 2012.

 Vreme buna,toamna lunga si dor de duca ....Din gara Zarnesti plecam spre Gura Raului si mai departe pana la Fantana lui Botorog ,la masa care ne astepta sa ne potolim foamea si sa ne odihnim picioarele .E foarte cald si aici e mai racoare...Odata ce te opresti si incep muschii sa se relaxeze,cu greu te mai asterni la drum....dar totusi,noi vrem sa urcam in satul Magura ,mie imi este foarte cunoscuta ,merg foarte des acolo,de cateva ori pe an,dar pe aici pe partea asta n-am urcat niciodata.Traversam albia paraului vijelios si urmam drumul in serpentine prin padure in urcus.
 Aici iesim din padure si ni se arata versantul stancos al Pietrei Mici si o poienita foarte frumoasa langa drum...
 ....si intram in Magura.
 Mergem inainte iar la prima bifurcatie urmam strada principala la dreapta...
 Trebuia sa fac o poza  cu casuta asta ,am si sarit gardul pentru asta....

 Vedere spre Cheile Zarnestiului.Pana aici mergem,pauza de gustare si inapoi in pas alert sa prindem trenul spre Brasov.Avem destul de mers....
 Drumul pe care am venit si pe care ne intoarcem.Vedere spre Magurile Branului cu varfurile Galbinarea (cea mai stancoasa ) si Magura Mare pe care urma sa urca o luna mai tarziu cu Carpati.org. iar in dreapta Bucegii.

 Facem poze cu o  localnica din sat care la varsta ei era foarte sprintena.La cat alearga satenii de aici toata viata  pe dealurile astea abrupte nici nu ma mai mira ca sunt asa sprinteni  la varste inaintate.
 Vedere spre vf Galbinarea si biserica din Magura.


 La iesire din sat ,drumul spre Zarnesti.

 Intram in padure si dupa doua serpentine am luat-o pe scurtatura si rau am facut ,ne-am afundat in niste paraie ca deabia am mai revenit la luminis.Eu am prostul obicei sa scurtez drumul si aproape de fiecare data o patesc ...urma sa fac la fel mai tarziu tot in Magura ,am coborit direct in Valea cu Calea ,intr-o vale ingusta ,fara poteca ,nici nu stiam pe ce lume sunt....
 Si ajungem in Zarnesti,Maratonul Pietrei Craiului inca nu s-a incheiat,mai sosesc inca alergatori...si am sosit si eu :))))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu