marți, 31 ianuarie 2012

DOLOMITI(Sella)sept.2007

 Urcam cu telegodola din imagine din Corvara pe Sella,pe langa lacul Boe,in continuare pana la refugiul Franz Costner si  coboram pe jos pe un traseu prin padure pe sub munte pana in Colfosco.Traseul asta prin padure a fost foarte obositor ,aveam senzatia ca nu se mai termina.....
 Coborand din telegondola urcam pe jos spre refugiu trecand pe langa lacul Boe (in poza de mai jos).Era foarte cald de aceea urcusul a fost istovitor.
Ugo pe marginea lacului Boe.
 Trasee in toate directiile.
 Intr-un sfarsit am ajuns la refugiu,ne-am odihnit putin dupa care am mancat un gulas cu mamaliguta.Chelnarita care ne-a servit la masa era romanca din Valcea si tare s-a bucurat sa intalneasca o romanca acolo sus.Sotul ei era bucatar la refugiu.
 Bun gulasul stropit cu un vin rosu!

 Ne-am tolanit un pic la soare,la o asa vreme frumoasa era pacat sa nu zabovim acolo....
 Vedere spre Marmolada...
 .....si spre Corvara.
 Col Alto si Lavarella
 Pelmo in centru in departare si Civetta in dreapta.
 A urmat coborarea pe sub telegondola si mai departe prin padurea un drum tare lung ce nu se mai sfarsea...am gasit in poteca o vipera moarta defapt fusese omorata de cineva....

 Ugo a stors ultima picatura de energie din noi,el merge foarte bine pe munte si cu greu reusesti  sa te ti de el ,daca nu esti atent ramai in urma si te trezesti de unul singur ....Mirela chiar nu mai putea la un moment dat ....A fost o plimbare reusita poate un pic prea cald si poteca la intoarcere prea lunga.

2 comentarii: