luni, 20 aprilie 2015

Rezervatia de la Reci-Sintionlunca,19 aprilie 2015.

Intr-o duminica foarte rece dis de dimineata, Deni vine cu o propunere de a ajunge in Rezervatia de la Reci pentru flora deosebita de acolo.In cateva ore ne organizam si ne intalnim in Santionlunca .Am fost trei masini pline...Nu am ajuns la Reci ,am abordat rezervatia dinspre Santionlunca,deoarece cautam Laleaua pestrita, care se gaseste doar aici.

Lasam masinile pe o strada laterala langa Biserica Ortodoxa si intram in  lunca Raului Negru inspre padurea de pini ce formeaza Rezervatia pana la Reci ,acolo exista si o padure de mesteceni si un lac.Pana sa ajungem la padure ,sarind niste garle gasim Laleaua pestrita ,o floare deosebit de frumoasa ,rara si tocmai de aceea trecuta in lista plantelor rare.Apoi o luam inspre padure pe langa care mergem inainte.Intalnim doua capre care se sperie de noi si o iau la fuga inapoi.Intram in padure si ne vom intoarce iesind in alte poienite pline cu deditei.





































2 comentarii:

  1. Mi-a facut mare placere sa retraiesc drumetia (cred ca in 2016 lalelele au inflorit cu vreo 2 saptamani mai devreme). Multumesc de postare. Deni

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost foarte frumoasa drumetia noastra in cautarea lalelei pestrite! Multumirile mele pentru organizarea ei cat si altele si mai spectaculoase,Deni!

      Ștergere

Pe Lempes,18.03.2024

 Azi am urcat pe Lempes sa caut urzici.A venit si Viorica mai in urma mea,ne-am intalnit la releu.Am cules urzici apoi am coborat in viteza ...