duminică, 14 iulie 2013

Postavaru II /2013. ; Saua Tampei-Poiana Stechil-La Bancuta-Valea Cetatii,20 aprilie 2013.

O plimbare pe Tampa ,primavara inainte de a infrunzi padurea,o zi superba cu soare si floricele de primavara printre fagii goi.Am urcat din Racadau in Saua Tampei de unde am intrat in traseul BA spre Poiana Stechil si mai departe pana pe culmea dintre Valea Cetatii si Valea cu Apa ,la locul numit  La Bancuta ,unde se intersecteaza mai multe trasee.De aici am coborat in Valea Cetatii .


 Traseul din Saua Tampei spre Poiana Stechil.


 Un punct de belvedere de unde se vede o parte a orasului vechi si o bancuta pentru popas.

 Un urcus mai sustinut inainte de a ajunge in Poiana Stechil
 Poiana Stechil ,micuta si racoroasa.
 Inainte pe acelasi traseu ,ca altul nu e...

 Atentionare de a urma poteca spre stanga.Sunt curioasa unde duce cealalta...
 De acum vom merge tot pe curba de nivel printr-o superba padure de brazi.In vale avem Racadaul.
 Se termina padurea de brazi si intram in cea de fag ,plina de flori de primavara. Am ajuns pe culmea ce delimiteaza Valea Cetatii in stanga si Valea cu Apa in dreapta.Inainte traseul continua spre Crucuru Mare pana in Postavaru.

 Pana s-a odihnit un pic Oana,eu am urcat inainte pe culme ,poate ,poate voi zarii stanca numita Anvon,dar n-am avut nicio sansa din cauza densitatii copacilor.O  tura pana la Anvon si vf.Racadau va urma.

 Din partea dreapta am venit ,interesant de vazut altadata unde duce poteca in ascensiune  din imagine
 Dupa popas ,incepem coborarea pe TA in Valea Cetatii.Putin mai jos un falnic brad s-a asezat pe o parte sa se odihneasca ....

 Ce n-am reusit sa vad de sus ,mi se arata aici la coborare....Anvonul de sub varful Racadau.

 Am ajuns in vale la izvor de unde vom cobori pe firul apei ...


5 comentarii:

 1. De asta iubesc eu Brasovul, are zone superbe, accesibile. Chiar daca stai in oras, o drumetie scurta in mijlocul padurii e la 2 pasi. Te oxigenezi repede si revii la viata de oras!
  De asta iubesc orasele de munte, de asta iubesc Brasovul!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da,asa este .Avem mare noroc ca traim aici ,noi,iubitorii de drumetii in natura.

   Ștergere
 2. Annelise, as vrea sa te intreb daca ai facut traseul complet din Saua Tampei pana la Vf. Postavarul prin Crucuru Mare. Eu am fost ieri pe acest traseu, pana la indicatorul din Poiana Stechil, pe care scria ca mai erau 3 ore si jumatate pana la final (desi, din pozele tale, cred ca mai urma un indicator pentru alte 3 ore). M-am intors inapoi pe la Fantana Dreptatii, pentru ca era deja ora 6 dupa amiaza si mai trebuia sa fac traseul inapoi pe lumina. Dar vreau sa fac traseul complet sambata aceasta. As dori sa-mi spui cat dureaza traseul complet pana pe Vf. Postavarul sau macar pana in Poiana Brasov, si ce sfaturi ai pentru o buna parcurgere a traseului (si daca sunt ursi in zona, mi s-a spus ca este riscant sa merg pe acest traseu). Imi place foarte mult blogul tau, l-am gasit foarte util si m-a ajutat mult. Iti multumesc mult :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E un traseu frumos dar destul de lung,trebuie plecat de dimineata pentru o drumetie lejera.L-am facut in anul 2000 pe o caldura mare si mi s-a parut tare lung.Si eu ma gandesc sa -l mai fac vara asta,poate chiar in weekend.In ultimii doi ani am facut toate potecile din partea dinspre Tampa,Racadau si Noua,dar n-am reusit sa ajung in Postavaru decat pana aproape de vf.Varna.Multumesc pentru apreciere.

   Ștergere
 3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere