sâmbătă, 12 februarie 2011

Moieciu de Sus,jud Brasov,oct. 2010.

       Plecand de la Cheile Gradistei dupa circa un km,trecand pe langa o minicascada pe partea dreapta printr-o zona cam pustie prin padure ,ajung in Moieciu de Sus.
         Odata ajunsa aici, la capatul de linie al autobuzului adica in centrul satului,nu prea stiu in ce parte s-o iau ,pe care deal sa urc ,care ar fi mai interesant.Se intalnesc aici cele doua vai ,Bangaleasa si Valea Moieciului Cald. O aleg pe cea din urma la nimereala ,amandoua imi sunt complet necunoscute ,dar mai intai urc pe delusorul din centrul satului sa vad biserica si implicit cimitirul.Cam asa se vede strada principala de aici,in pozele de mai jos.
             
        
         

          Moieciu Cald e o vale ingusta marginita de dealuri abrupte ,cu case insirate de-a lungul ei .
         Casa specifica zonei Branului
         Tare frumoase aceste gradini,cu adaposturi pentru animale si pentru fan       

       
       
         Din sosea ,trec prin curtea casei de mai jos  si incep urcusul pe un deal in panta cum de altfel sunt toate dealurile pe aici....
     O casa mai veche specifica zonei
       
       

Grajduri pentru vite si suri pentru fan atat de specifice zonei.

         Spre centrul satului,sirul de case din vale.
        
      

      

         Am ajuns aproape sub Coltii lui Pitigoi.Dincolo ,pe partea cealalta a lor se afla satul Fundata.

        Privind de la inaltime la stanga Valea Popii.Iata  ca intalnesc o alta vale cu acelasi nume ca si in Ciumernic,Sita-Buzaului.
         
       
                Eu asa ceva n-am mai vazut,brad sa creasca intr-o salcie.Iar mai la vale in poteca, era sa calc pe un pui de nevastuica mort.Asta a fost.Autobuzul de Brasov si acasa.

4 comentarii:

 1. foarte frumos eu merg des in vacanta in Brasov ,Moieciu de Sus

  RăspundețiȘtergere
 2. Ziua buna.

  Am si eu planificat in weekend-ul acesta (duminica 21.01.2018) o drumetie fotografica de o zi la Moeciu de Sus. Am observat ca dumneavoastra ati fost de mai multe ori in zona. Pentru mine va fi o premiera. O sa iau autobuzul pana in Moieciu de Jos si de acolo, o iau la pas. Intrebarea mea ar fi daca exista ceva trasee marcate care sa duca spre dealurile din apropiere? Pe Google Maps sunt ilustrate doar drumul Bangaleasa si Valea Popii, dar as vrea sa ma aventurez putin pe dealuri, dar fara sa intru pe proprietatea cuiva neinvitata. Aveti vreo sugestie? Recomandare de traseu? Mentionez ca la intoarcere sunt nevoita sa ma reintorc tot in Moieciul de Jos pentru a lua autobuzul spre Brasov. Depind de mijloace de transport in comun.
  Va multumesc in prealabil pentru raspunsuri si amabilitate.
  O zi frumoasa va doresc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Autobuze pana la Moieciu de Jos sunt destul de multe pe parcursul unei zile,pana la Moieciu de Sus mai rare.Se poate apela la un taxi din Moieciu de Jos,costa 10 lei pana la Moieciu de Sus.De mers pe jos e foarte mult si ai pierde ziua doar dus/intors.Autobuzele pleaca din Autogara 2 (str.Avram Iancu)Bartolomeu.Pe dealuri e foarte simplu de ajuns ,prin gradinile localnicilor nu e o problema,eu am umblat si vara ,mai ales acum iarna!Ca sa ajungeti pe dealuri nu puteti evita proprietatile oamenilor si chiar dealurile sunt gradini imprejmuite cu adaposturi ptr.vite. Cea mai superba priveliste o avem de pe dealul intre Valea Bangaleasa-Moieciu Rece si Valea Popii numit si Barbulet,unde se poate ajunge urcand din centrul satului.Nu e un traseu anume,mai ales marcat ,folositi potecile localnicilor.E cam complicat dar cred ca va veti descurca ! Succes!

   Ștergere