vineri, 8 februarie 2013

Piatra Craiului II (Cabana Curmatura -Saua Padinei Inchise) 27 iunie 2012.

 A doua zi m-am trezit dis de dimineata(defapt nici n-am putut dormi aproape deloc,din cauze subiective si obiective,iesind pe prispa cabanei am putut admira creasta scaldata de primele raze ale soarelui,se anunta o zi superba fata de precedenta ,cand nu vazusem creasta din cauza norilor.Urma sa urc in creasta pe traseul Carol Lehman ,era prima data cand faceam asta si eram tare nerabdatoare sa ajung in creasta.Mai urcasem o singura data prin Padina Inchisa pe la Gavan in varful Padina Popii si coborasem pe grohotisul din Padina Popii la ref.Diana,cu multi ani in urma...
 Se vad Timbalele in poza de mai sus iar jos stancariile pe la baza carora trebuie sa urc in creasta. Nici astia n-or fi dormit azinoapte ?
 Urc o portiune prin padure si ajung langa un grohotis destul de mare,poteca urca prin stanga lui si mai sus  se deschide o frumoasa priveliste inspre poienile de la baza muntelui si spre cabana.


 Un urcus destul de dificil din cauza grohotisului din poteca si a diferentei de nivel destul de mare.

 Vedere spre Piatra Mica.
 Aici traseul urca vertical printr-un valcel pe o portiune destul de expusa....
 Am carat un pet de 2 l cu apa pana in creasta deoarece nu mai aveam spatiu in rucsac.


 Pe aici am urcat ,apoi in partea de sus poteca deviaza spre dreapta si dupa scurt timp am iesit  in creasta chiar in Saua Padinei Inchise.

 Creasta Nordica inspre varful Padina Inchisa.Vedere din Saua Padinei Inchise de unde voi urma traseul de creasta spre Varful Ascutit.

2 comentarii:

  1. Ce fotografii reusite, felicitari, ma bucur mult ca ai reusit sa actualizezi acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,mai am inca de postat coborarea din creasta.Astept sa pornim din nou la drum prin Crai .

    RăspundețiȘtergere