vineri, 14 noiembrie 2014

BUCEGI(Valcelul Inspumat din Caraiman) 8 nov.2014.

Una din primele mele ture montane pe o vale alpina nemarcata (Valcelul Inspumat-Valea Spumoasa-Braul Portitei-Portita Caraimanului ),tura organizata si condusa de Deni ,un explorator al muntilor.Postarea de fata reda doar urcarea pe Valcelul Inspumat si trecerea in Valea Spumoasa  pe o prima sistoaca ,foarte abrupta,pamantoasa si alunecoasa.

 Refugiul Alpin din Valcelul Inspumat,langa cascade.
 Cascadele din Valcelul Inspumat .
 Urcam prin dreapta cascadelor pe  o panta mare...

 Aici gasim un marcaj pe peretele stancos ,care ne directioneaza pe o sistoaca in stanga, pe care vom urca cca. 30 minute ,foarte abrupta si alunecoasa,pentru a trece creasta stancoasa  in Valea Spumoasa.

 Urcam cu mare atentie doarece trei dintre coechipieri erau mai sus in fata noastra si la fiecare pas al lor plecau bolovani la vale ,care dansau pe langa noi....
Cat pe ce s-o iau la vale;ma rupeam in figuri care de mai care !:))
 Aici n-am avut curajul sa traversez si m-am retras pe partea stanga printre brazi ,unde panta era si mai mare dar aveam prize si in final am iesit pe o creasta mica ascutita de unde vedeam Valea Spumoasa.
 La fel au facut si colegii mei ,asa ca am ajuns toti trei sus pe creasta ingusta. Cam asa arata sistoaca vazuta din lateral.
 Pe creasta dintre Valea Spumoasa si Valcelul Inspumat,atat de ingusta ca abia de puteai face o intoarcere...

 Valea Spumoasa.
 Continuam coborarea in Valea Spumoasa pe o poteca ingusta printre copaci si stanci ....
 ...iar aici trecusem de pasajul cel mai expus.

 Valea Spumoasa in aval de locul in care am iesit noi.De  aici la vale turistii n-au ce cauta deoarece valea se termina cu Saritoarea lui Magheru pe care doar alpinisti o pot cobora.Cei imprudenti au platit cu viata ,marturie stau crucile de la baza Saritorii lui Magheru.Noi vom urma urcusul pe Valea Spumoasa pana la Portita in postarea ce urmeaza .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu