duminică, 2 martie 2014

Postavaru-VI-(Noua- Crucuru Mic)20 oct. 2013.

O plimbare nu tocmai scurta intr-o zi splendida de toamna calduroasa,prin masivul Postavaru.Am urcat din Noua intrand in traseul BA ,urcand de langa Zoo pe BR ajungand in culme intr-o poienita cu doua bancute ,loc de intersectie al celor doua trasee.De aici incepe urcusul propriu zis inspre Crucuru Mic.

 Pana aici mai urcasem in vara cu intoarcere pe acelasi traseu.De aici inainte traseul devine complet necunoscut si sunt nerabdatoare sa-l descopar.

 Apar stanci inalte de unde se vede orasul.

 Un ultim urcus si traseul paraseste culmea ,pe curba de nivel spre sud...

 ...ca apoi sa coboare destul de serios spre sud ,deasupra Vaii Varna.

 Culmea ramane in urma iar in fata mea ,la adapostul vantului,copacii mai pastreaza frunzisul auriu.Aici  nici nu mai adie vantul,iar razele soarelui atat de blande si calde te rasfata din plin.Dar ,din pacate nu e timp de zabava ,traseul e ,cred,destul de lung si necunoscut.


 Aici traseul coteste spre dreapta pe curba de nivel paralel cu firul Vaii Varna.


 Aici fac un popas deasupra Vaii Varna ,un loc superb de unde pot admira toata Culmea Crucuru pana in Postavaru.


 Si fiind vremea ghebelor cu toate ca era destul de tarzie toamna ,ne-am umplut rucsacii.
 Aici poteca coboara printr-o padure rara ,cu multa iarba si plina de ghebe . Privind in urma.Stefan a umplut plasa cu ghebe dar parca tot n-ar mai pleca ....
 Un segment de traseu care mie mi-a placut mult de tot.De fapt tot traseul e foarte frumos,merita efortul de a-l parcurge.
 Traversam un desis de bradet tanar ca apoi sa iesim la lumina.
 Ajungem intr-o sa,exact deasupra firului vaii Varna,de unde incepe un urcus sustinut printr-o padurice tanara ,defapt un lastaris aparut in urma defrisarilor recente.

 Privind in urma ,vedem culmea si varful pe care le-am acolit pe partea stanga urmand traseul .Era mult mai scurt drumul daca am fi urmat culmea ,dar mi-am propus sa respect traseele,mai nou.Am patit-o de cateva ori ,abatandu-ma de la traseu si am avut cateva experiente cam neplacute.
 Urcam.. Ajungem aici in acest loc de belvedere inspre culmile din Piatra Mare.
 Inainte spre Crucuru Mic.
 Punct de intalnire cu traseul TG ,ce coboara in Noua langa Poiana Soarelui urmand culmea Piscul Lung. Am urcat pe culmea Crucuru Mic pana la intersectia cu CG pe care am coborat prin Kermen in Racadau.Aici ,mi s-au descarcat  bateriile aparatului foto ,asta fiind ultima fotografie din traseu,din ziua respectiva,coborarea pe traseul  pe CG ,nu era o noutate pentru mine ,il parcursesem  inca de cateva ori .A fost o tura destul de lunga si obositoare dar in acelasi timp interesanta prin masivul Postavaru,  intr-o zi frumoasa de toamna tarzie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu