duminică, 17 mai 2015

Fundata-Moieciu de Sus-Moieciu de Jos,9 mai 2015.

Am plecat din Brasov cu un autobuz de Horezu la 8,20 dimineata ,un grup numeros spre Fundata ,unde am coborat la Pensiunea Edera.De aici am pornit spre Cheile Gradistei,trecand pe langa o stana.Mai jos am marcat traseul urmat pana la Cheile Gradistei. Vedere spre Piatra Craiului.


 Ne-au iesit in intampinare niste caini uriasi dar pasnici.
 Vom cobori prin gradini in vale la drumul principal de unde vom urca pe dealul opus.

 Privind inapoi de unde am coborat ,din dreapta.
 Aici grupul se rupe in doua;eu,Mirela si Nelu urcam pe acest delusor ,iar ceilalti vor urca pe partea stanga prin capatul dealului cu  tufis.
 In timp ce grupul urmeaza drumul pe sub deal eu voi urca pe coama dealului iesind deasupra complexului Cheile Gradistei.

 Traseul urmat de la Cheile Gradistei pana in Poiana lui Dolea urcand si coborand Varful Inalt ,traseu nou explorat la dorinta lui Deni,organizatorul drumetiei,traseu mai putin agreeat de mine si altii,din varful dealului Nelu a urmat alt traseu prin poiana de sus ,asa ca s-a rupt de grup definitiv. Eu as fi vrut sa urmez poiana de mai sus din care sa cobor spre Moieciu de Sus.
 Aici drumul se termina ,intram tot mai adanc in padurea de brad,urcam printre brazi cu intentia de a iesi in varf.Gasesc ciuperci ciudate ,o specie mortala de zbarciog numit Gyromitra gigas.Nelu iese in varf apoi in poiana si dus a fost....Cei din urma  vor fi de data asta cei dintai ,deoarece Deni decide sa coboram.Noi care eram aproape de varf vom cobori serios sa-i ajungem pe ceilalti .Fiecare cobora pe unde credea ca e mai usor rasfirati prin toata padurea.Ce l-am mai bodoganit pe Deni....In cele din urma reusim sa coboram iar la liziera padurii ne surprinde ploaia.Ne adapostim sub brazi si mancan.Apoi ajungem la un grajd si urcam in sopul cu fan,unde vom astepta oprirea ploii.Aici suntem deja in Poiana lui Dolea ,informatie primita de la proprietarul grajdului.

 Cam asa se cobora prin padure.
 Traseul din Poiana lui Dolea pana in centrul satului Moieciu de Sus.
 Poiana lui Dolea ,cu ploaia aferenta.

 Lasam Poiana lui Dolea si urmam poteca spre Moieciu de Sus.
 Apoi vom urca pe culmea dealului din poza de mai sus.
 In centru Dealul Barbuletu.
 Nori amenintatori dinspre Leaota.

 Vedere spre Valea Bangaleasa si Bucegi.


 Leaota in departare.

 O ilustrata de la munte!!!!!!!!!!!!

 Moieciu de Sus animat de sutele de participanti la Ecomaraton 2015.
 Barbuletul,un deal cu privelisti splendide.
 Traseul urmat pe culmea dealului paralel cu Valea Lunga,spre Moieciu de Jos.Jumatate din traseu.


 Urcam pe un drum ingust marginit de garduri printre gradinile localnicilor de unde avem perspective asupra traseului parcurs pe dealul opus in coborare. Nu scapam de ploaie ,ne surprinde spre varful dealului.
 Am uitat sa amintesc ca eu,Gina si Andrei ne-am desprins de grup urcand mai repede,ne-am indepartat ,restul grupului urmand alta varianta de traseu pe alt deal.Asa ca din cati eram dimineata am ramas doar trei ....cu restul ne vom intalni in autobuz la Moieciu de Jos.In weekend autobuzele pleaca spre Brasov la 17,30 si 18,30.

 Ajungem pe culmea dealului si ne bucuram privirea cu peisaje de vis ,unde doua vacute pasc linistite ....


 Nu stiu ce si-au zis.....
 Vedere spre Culmea Tiganesti,unde am ajuns vara trecuta.

 Continuarea traseului pana jos in Valea Lunga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu