O plimbare cu amicul meu Gica pe o vreme incerta.Ajunsi la Pietrele lui Solomon se porneste o ploaie marunta .Urcam intre stanci si gasim un spaniol care investiga potecile.Il luam cu noi si urcam toti trei pe stanca cea mai accesibile si vizitata.Gasim irisii infloriti iar spaniolul nostru e foarte incantat.Coboram ,ii uram drum bun ,iar noi urcam printr-un valcel la baza celei mai spectaculoase stanci ,locul preferat de alpinisti.Urcam pe stanca ,facem poze apoi coboram si urcam pe potecuta din culmea ce merge paralel cu Valea cu Apa.Ajungem in alta culme ,unde multi copaci au cazut doborati de vantul puternic de acum 2-3 ani in urma,trunchiurile au fost carate de aici asa ca a ramas o poiana destul de mare ce rivalizeaza cu Poiana Stechil care e in zona. Coboram prin poiana asta si pe o poteca apoi pe un drum forestier coboram la Bancute ,loc de intersectie a mai multor trasee marcate.De aici urmam traseul comun BA si TA ,ca apoi sa coboram in Valea cu Apa pe BA. Luam apa si ne intoarcem pe firul vaii pe o potecuta apoi ajungem la drumul forestier pietruit pe care mai coboram pana la interesctia cu alt drum forestier care vine din stanga pe care urcam inapoi la Bancute.Facem bucla asta ,cautand o orhidee ,pe care o gasisem doi ani in urma ,dar azi nu am mai gasit-o.De la Bancute coboram pe marcaj TA o portiune ,lasam traseul marcat pe dreapta si coboram pe o culme despadurita pe un drum forestier nou pana in Valea Cetatii.Eu vin acasa iar Gica urca pe Tampa pentru a prinde asfintitul .La coborare in Saua Tampei se intalneste cu Mos Martin,care s-a retras din calea lor.Cam asta a fost drumetia de azi.
Urcand pe stanca cu turistul spaniol.
Stanca cu zecile de exemplare de Iris amphilla.
Turistul spaniol a dat dovada de mare curaj.Se vedea ca nu era familiarizat cu catararea pe stanci dar nu s-a dat inapoi....
Pe cea de-a doua stanca.Vedere spre Valea cu Apa.
Valea cu Apa.
Pe stanca din dreapta urcaseram cu turistul spaniol.
O coama stancoasa ingusta.
A inflorit Paris quadrifolia.
Vinca minor e pe terminate,era inflorita inca de vreo 3-4 saptamani.
Aici iesim in poiana formata de vantul puternic care a daramat o portiune mare din padure.Atunci ,imediat dupa acel dezastru am urcat cu Aurelia ,depasind multi copaci doborati pe culme,pana aici ,dar nu am mai putut inainta ajunse in marginea poienii de acum.Atunci erau toti copacii cazuti de-a valma ,era imposibil sa -i escaladezi,asa ca ne-am intors de unde am venit.
Coboram spre la Bancute si ne intanim cu doi barbati ce urcasera din Racadau insotiti de 3 caini,caini comunitari care-i insotesc in plimbarile lor aproape zilnice prin paduri.
La Bancute,locul de intersectare a mai multor trasee marcate.
Coboram pe traseul comun BA si TA .Lasam in stanga BA ce duce in Postavaru si vom urma TA spre Valea cu Apa si Poiana Brasov.
In Valea cu Apa.
De La Bancute coboram spre Valea Cetatii.
O frumoasa planta, Lunaria rediviva.
Stanca de peste vale de pe Culmea Racadaului,descoperita si explorata de mine in urma cu cativa ani ,loc tare frumos de admirat zona ,cu o belvedere superba ,dar si cu un barlog de urs .Atentie la urs,deci !
Privind stanca mentionata mai sus,se vede undeva aproape de culme.
Lasam marcajul pe dreapta si coboram pe o culme despadurita pe un drum forestier nou,care mai jos continua cu niste pante ingrozitoare,daca te mai prinde o ploaie ,e o adevarata incercare de a cobori pe aici.
Excelenta deschidere spre cartierul Racadau si mai departe pana spre Harman.In dreapta se inalta semet turnul CET-ului Brasov.
De aici vedem chiar si varful Tampa.
Privind spre fundul Vaii Catatii cu Valea Rece in stanga si varful de deasupra ei ,unde de pe o stanca se vede Poiana Brasov si Postavaru.
Coboram de sus tot pe urme de cervide,multe urme si destul de mari,deci nu puteau fi de caprioare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu